mandag 29. august 2011

Hva er egentlig lykke?

"Lykke er en dyp glede eller følelsen av dette. Lykkebegrepet er brukt innen filosofi, religion og psykologi, men definisjonene, innholdet og forståelsen av fenomenet varierer. Ordet lykke kan også bety flaks, medgang eller heldig skjebne."                                        Definisjon fra Wikipedia.

For meg er lykke å høre fra min datter når hun sier: "Glad i deg mamma." Da smiler jeg og minnes barneårene sammen med henne. Det er en utrolig god og deilig følelse når jeg er sammen med hennes sønn, barnebaret mitt. Kjenne den myke barnehuden mot min hud. Ren lykke.
Jeg føler en lykkefølelse når noen husker på meg...når jeg får det til i ulike sammenhenger...en god ide...fullførelse av et prosjekt. Jeg føler lykke når jeg kjøper meg noe jeg har ønsket meg veldig lenge.
Er jeg lykkelig da? Jeg tror det....
Innimelom føler jeg meg likevel ikke lykkelig. Ikke det at jeg går rundt og er misfornøyd, men lykkefølelsen er ikke alltid tilstede.
Hva forbinder du med lykke?
-Haldorsdatter-

6 kommentarer:

 1. Herlig innlegg:) Føler meg lykklig når Aleksander sier glad i deg mamma,når han kryper opp i senga på lørdagsmorgen,fordi han bare vl sove litt inne hos oss. Jeg føler lykke når jeg ser at andre har det godt. Jeg føler lykke når jeg kjøper noe jeg har ønsket meg lenge. Jeg føler lykke av mange ting...Men det er lenge lenge siden jeg har følt meg fullstendig lykkelig...
  Håper du har en fin kveld<3

  SvarSlett
 2. Lykke er for meg ikke en konstant følelse...men kommer som herlige små blaff eller som store eksplosjoner...rett som det er :) Og har ikke mye med materielle goder å gjøre, men heller de nære ting. Gode ord i hverdagen fra mine nærmeste, at jeg har fått mine herlige barn (akkurat de jeg ønsket meg;), en koselig middag med familie/venner, godt vær for eksempel :) Når de rundt meg har det bra, ja så har jeg også det bra- det kan gi meg lykkefølelse :)
  Flott tema du tar opp! Ha en deilig dag, klem fra Ingrid Andrea

  SvarSlett
 3. ...meg igjen;) ville bare si så kjekt å se at du ville bli med på give away'en hos meg...

  ^^)

  SvarSlett
 4. Så fint innlegg :)
  Jeg føler også lykke når noen husker på meg,
  husker at jeg er til og husker og tenke på meg :)
  God tirsdag!
  Klem Silje

  SvarSlett
 5. Heisann!
  Velkomen som følgar av bloggen min :o) Det var koseleg! Nå er også eg følgar av din blogg. Ha ei god natt!

  SvarSlett
 6. Lykke kommer som små eller større glimt i tilværelsen for meg. Jeg forventer ikke at det skal være en 24 timers konstant følelse, heldigvis. Anbefaler veldig boken Lykkeprosjektet av Gretchen Rubin, som jeg holder på med akkurat nå :) Ha en fortsatt finfin onsdagskveld!

  SvarSlett